Belgium-Minecraft-Family Meetup 28Mei

Wel het was weer een leuke namiddag, we hadden een
nieuwe locatie. Nogmaals2016-05-28 13.57.19 dank daarvoor aan de Bibliotheek Arena aan het Arena plein in Deurne.

Rond 13:00 werden we vriendelijk ontvangen door de bibliothecaris, waarna we zijn beginnen zoeken naar de juiste plaats. De leeshoek werd gekozen omdat het een gezellig hoekje was en omdat de beamer daar ook hing.

2016-05-28 15.58.37

2016-05-28 13.58.40Na wat tafels te verschuiven en al ons materiaal op te zetten was het bijna tijd om de deuren te openen. Ondanks het geweldige weer waren er toch een 16 tal ouders en kids die we konden verwelkomen.

 

Na een korte introductie, een bedanking aan de Bibliotheek en de aankondiging dat we ook op Facebook aanwezig waren konden we aan de slag gaan.

Ik was enkel weken geleden reeds begonnen met lesjes te maken om de command-line (zwarte scherm) beter te leren op een speelse manier. Daarnaast was ik ook aan een map begonnen om via commands te teleporteren naar bepaalde locaties (xyz) zodat ze zich wat beter kunnen oriënteren wanner ze ergens naartoe moeten in een virtuele wereld.

2016-05-28 14.53.12Dit heb ik dan doorgestuurd naar Zorth Axis die ze op zijn beurt heeft verbeterd. Door mijn geknoei duurde het nogal lang om die coördinaten map te maken en vroeg dat dan aan Zorth.

En het resultaat hebben jullie gezien, Zorth heeft een level gemaakt die je door komt doormiddel van het gebruik van commands. Je moet jezelf bv. eerst een steen geven met `/give @p minecraft:stone` die je dan op een emerald moet plaatsen om de poort te openen. Zo heeft hij een parcours uitgestippeld met de nodige afwisseling en hilariteit.

2016-05-28 15.20.57Nadat de map voltooid was konden we op onze remote server verder spelen dankzij de Stad Antwerpen die voor de beschikbaarheid  van internet heeft gezorgd. En voor we het goed besefte was het weer al gedaan.

Voor zij die het gemist hebben of gewoon de map nogmaals willen spelen kunnen deze hier downloaden.

En vermelden we nog even dat we nu ook op Facebook te vinden zijn.

 

Leave a Reply