Een overzicht van ons 4de event – Commands & Command Blocks

2016-04-30 14.32.47
Alex welcoming everybody

Vandaag was het ons 4de event en hadden we Zorth Axys op bezoek die kwam vertellen over Commands & Command Blocks.

Na een korte introductie van mij
over de website en waar we naartoe willen. We willen namelijk een Kids Minecraft Community creëren, waar kids kunnen discussiëren en chatten in een veilige omgeving met kids die je kent en waar ouders ook eens kunnen komen kijken of een nieuwtje delen.

 

Dan was het de beurt aan Zorth hij had een hele map voorbereid met voorbeelden van alle commands en mogelijke combinaties met command blokken, een zeer leerrijke namiddag. De chat waar je normaal in spreekt verander in een command line zodra je een slash ( / ) toevoegt, en geeft je een volledig arsenaal aan commands die je pas echte superkrachten geven in Minecraft. Hier kan je trouwens de volledige lijst vinden  .

2016-04-30 14.55.36
Command to spawn flame particles en Zorth

Met Commands kan je dus alles doen teleporten, achievements, weer, bouwen, detecteren noem maar op. Maar het knapste dat Zorth liet zien was een animatie, je kan dus blijkbaar animaties maken in Minecraft. En deze slimme jongen had er 1 bij en ook nog de opstelling hoe je zoiets moet maken.

 

2016-04-30 14.32.12
Our usual setup

Na een uur van data overload door alle dingen die Zorth liet zien was het tijd om zelf aan de slag te gaan en tussendoor kon er weer lekker geknabbeld worden van de Minecraft foods. Er bleken vele dingen echt wel moeilijk maar toch slaagde er enkele in om een animatie te maken of naar elkaar te teleporten.

 

En voor we het wisten zat het er weer op, voor zij die niet konden komen kunnen een kijkje gaan nemen op ons YouTube kanaal daar staat een filmpje met een overzicht en vergeet ons niet te volgen 😉

Screen Shot 2016-04-30 at 10.30.56

Nogmaals een dikke merci aan Zorth Axys voor zijn bijdrage en je kan hem ook volgen op zijn YouTube kanaal Axys Cast Gaming

Weldra kondigen we de volgende meetup aan dus check zeker op

Minecraft-Family.com

Tot dan

Leave a Reply