Minecraft demo @Arena Utopia

Vandaag was het dan zover, de dag dat we ons bouwwerk toonde aan het publiek op Arena Utopia. Van 15:00 tot 17:00 uur kon je komen kijken naar een voorstelling van het Arena Minecraft project en de Minecraft-Family.

 
2016-09-11 15.06.06

 

Om 15:00u was het aan mij, het was opvallend druk en de bib was goed gevuld. Eerst wat toegelicht wie ik en de Minecraft-Family zijn, en dan wat vertelt over onze samenwerking met de Arena bib en de Stad Antwerpen. Verder heb ik laten zien hoe we dit nu van een teken plan tot een gebouw in Minecraft kunnen bouwen.

 

2016-09-11 15.06.04Ondertussen waren de kids lekker aan het smullen van de creeper en pig cakes en de koeken pick axes die ik bij had, en op de vraag of er kids waren die reeds Minecraft speelde stak de hele bib zijn hand op. Daarna ben ik uitgebreider beginnen vertellen over de Minecraft-Family. En heb verschillende bouwwerken laten zien van verschillende artiesten van onze verschillende events: Redstone, EK 2016, Commands, Rollercoasters, Creative, en onze Minecraft-Family server. Ondertussen waren er vragen van groot en klein.

 

Toen ik begon te vertellen over programmeren en hoe makkelijk dat te leren is met Minecraft. Zag ik hier en daar glunderende oogjes en enkele knikkende ouders. Je kan trouwens die presentatie hier vinden.

Het was een zeer leuk event, ik hoop dat de kids en ouders wat hebben bij geleerd. Nogmaals dank aan de Arena bib en en de stad Antwerpen voor de organisatie van dit leuke event.

 

Leave a Reply