Minecraft Family Meetup: Review

Vandaag was het de laatste Minecraft Family Meetup van het jaar en je kon het er2016-12-17 15.16.20 aan zien. We waren deze keer te gast in Bibliotheek Arena te Deurne en voor de verandering was de bib open. Dit zorgde wel voor een beetje chaos, we hadden wat weinig stoelen maar gelukkig vonden ze in de bib nog een grote stapel. Anderzijds liepen er constant mensen rond en dit zorgde wel voor de nodige afleiding.

Buiten dat waren kids ook wat luidruchtiger dan anders, we hebben weer 2 groepen gemaakt 1 die gingen bouwen en 1 die meer over programmeren wilde weten.  Het thema was deze keer Kerst en Nieuwjaar en na een lijst van taken is deze groep aan de slag gegaan.

2016-12-17 15.16.16De programmeer groep bestond uit 2 leden en ik ben met hen even apart gaan zitten en even gepraat over wat zij nu juist willen leren, waar ze naartoe willen met programmeren in Minecraft, en hoe we dat nu moeten aanpakken. Uiteraard begonnen ze over alle coole dingen zoals mods schrijven maar heb hen ook even moeten vertellen dat programmeren ook saai kan zijn en dat er enkel dingen moeten geleerd worden voor ze coole dingen kunnen maken. Leren typen maar ook het filesysteem en de command line, daarnaast moeten ze ook echt leren programmeren zoals wat is een loop? welke soorten zijn er? wat is een variable? 2016-12-17 15.16.06En dat begrepen ze ook, om de saaie dingen te leren hebben we besloten om met ComputerCraftEdu aan de slag te gaan.

Vermits zij vorige keer reeds de introductie pagina van MinecraftEdu al hadden gedaan besloten we om een klein project te maken,  de eerste opdracht was het maken van een labyrint waar ze dan een turtle programmeren die er door moet lopen. De volgende opdracht was om een turtle te programmeren die een labyrint zou bouwen.

2016-12-17 15.15.52Ondertussen was de bouw groep al flink aan de slag gegaan. Er was ondertussen een locatie gevonden op de server en ze waren reeds begonnen met een kerstboom en kerstman met slee. Toen ik weer bij de programmeurs was gekomen hadden ze besloten om het wat moeilijker te maken  en manueel een labyrint te bouwen en dan een turtle programmeren die detecteert of hij verder kan of niet.

En voor we het wisten was het weer tijd om onze “Show en Tell” te houden en op te ruimen.

Leave a Reply