Minecraft for Parent’s

minecraft-wii-u-2
source: www.wired.com

De Minecraft die je van de Mojang website of app stores kan downloaden is dat het zelfde. Nee, om te beginnen zijn er verschillende versies van Minecraft.

De Cliënt: dit is jouw computer ongeacht of dit een Mac, Linux, Windows of zelfs een Raspberry Pi is. Wanneer er gepraat wordt over de Cliënt dan weet je nu dat dat je eigen computer is.

De  Server: Dit is de computer waar je op speelt in multiplayer. De server is een andere computer die de server versie van Minecraft heeft draaien. Je kan deze server bereiken door een server toe te voegen in multiplayer. Hiervoor heb je enkel een naam nodig, die je zelf mag verzinnen. En je hebt het adres van de server nodig om om deze te kunnen bereiken. dit adres kan een combinatie van woorden zijn verbonden met punten “een.server.adres” of cijfers “10.23.34.12:23456” wat men een IP adres noemt.

Platformen

Buiten het feit dat er 2 versies zijn, zijn deze natuurlijk ook beschikbaar op verschillende platformen:

  • De PC versie is de meest gebruikte versie van Minecraft. Minecraft heeft ook een chat functie dus houd daar rekening mee als je niet wil dat de kids met vreemden spelen. Dat is dan ook de reden waarom je een eigen server zou opzetten zodat je zelf kan beslissen wie je uitnodigt en toelaat op de server.
  • De Mobile versie of Minecraft ME versie is beschikbaar op Android en iOS voor smartphone en tablet. De ME versie is een goede instapper voor ouders en de kleinste. Deze is wat beperkt in opties en mogelijkheden en je kan enkel in multiplayer spelen met mensen die met dezelfde Wifi zijn verbonden.
  • De Console versie kan je vinden voor Playstation en X-box zowel als digital download in de stores of op disc bij een Game verkoper naar keuze. Ook hier is de kans groter dat er met vreemden kan gespeeld worden. En is deze
  •  versie wat opties en mogelijkheden betreft ook niet helemaal gelijk aan de PC versie.

Houd er rekening mee dat deze platformen niet compatibel zijn met elkaar. Dit betekent dat enkel spelers van hetzelfde platform met elkaar kunnen spelen. Maar Microsoft heeft beloofd hier werk van te maken om te zorgen dat iedereen met elkaar kan spelen ongeacht de versie of platform.

Parental Control Settings

Minecraft kent geen settings waardoor je eventueel Multiplayer kan uitschakelen
om zo het spelen met vreemden te beperken. Maar je kan de kids gerust in de Singleplayer loslaten. In Singleplayer kan je wel een LAN opzetten die je de mogelijkheid bied om alsnog met vrienden te spelen en je Minecraft wereld beschikbaar te maken. De LAN instellingen kan je vinden via: esc-toets > Game menu > Open LAN > Start LAN Wereld. Wanneer anderen op dezelfde Wifi nu naar Multiplayer gaan zien ze jouw wereld verschijnen.

Pas op voor Virusen en Malware

Zorg er voor dat je altijd via de officiele kanalen Minecraft download. Anders kan het wel zijn dat je via een of andere site gratis een boel virussen of malware meekrijgt. Het downloaden van Minecraft is trouwens gratis maar je hebt een account nodig om de game te spelen. Deze kan je eveneens kopen op de Mojang site.Dus denk er om als je een aanbod krijgt om Minecraft te downloaden via torrent of magnets, dat hoeft dus niet.

Wat je wel tegenkomt is dat je via een site als http://adf.ly/ moet passeren voor jeScreen Shot 2016-06-26 at 16.31.40 de download ontvangt. De simple reden hiervoor is dat niemand betaald voor die plugins of mods. En downloaden via de site zorgt er voor dat je een advertentie te zien krijgt, voor deze advertentie krijgen de makers een paar centiem waardoor ze toch iets verdienen voor hun werk.

Texture Packs

Deze zorgen ervoor dat je het uiterlijk van Minecraft kan wijzigen zo kan je Minecraft omtoveren tot een wereld uit Star Wars  of My Little pony.

 

Bronnen:

  • https://thecybersafetylady.com.au/2014/08/a-parents-guide-to-minecraft/

Leave a Reply