Overzicht van onze “let’s create” meetup

RedstoneLand
RedstoneLand

Gisteren was het onze derde meetup en dit maal was het thema Redstone. In de aanlopende weken had ik reeds een nieuwe wereld aangemaakt waar ik reeds verschillende opstellingen had gemaakt.

We begonnen gisteren met een beetje achterstand daar we wat later waren aangekomen. Maar al bij al was alles op tijd klaar. De nieuwe wifi die we hebben aangekocht liet zich ditmaal zonder problemen installeren.  De banners  geplaatst, de snacks uitgestald  en de tafels opgesteld.

Om 14:00u was het dan zover en kwamen de eerste Crafters aan. Om 14:15u zijn we begonnen met de introductie, waar we kort even uitleggen wat de regels zijn. De belangrijkste regels zijn: niet Griefen, geen vuur of explosies en geen vieze woorden in de chat.

Daarna zijn we verder gegaan met de introductie Redstone. Op de vraag of er al veel kids met Redstone werkte zag ik slecht weinig vingers in de lucht.  Tijdens deze introductie hebben we de basics van redstone gezien. Eerst de schakelaars, knoppen en hendels daarna wat voorbeelden met repeaters, deuren en pistons. Het volgende onderdeel ging over hoe we redstone naar boven krijgen, er zijn 2 manieren:

> via een trap, daar redstone 1 blok omhoog kan, kan je via een trap redstone in de hoogte krijgen

> door middel van inverting, wat er voor zorgt dat je redstone torches boven elkaar kan plaatsen en dat je zo redstone naar boven kan krijgen.

Dan gingen we verder met klokken, hier gebruik je minstens 2 repeaters die je aan elkaar sluit met redstone en deze dan activeert door een redstone torch er naast te plaatsen en weer te verwijderen. Klokken kan je gebruiken om pulsen te sturen, met andere woorden je kan dingen laten aan en uit gaan zoals kerst verlichting en hiervan de snelheid regelen.

Logic gates
Logic gates

Dan een klein stukje over logische poorten en een inverter. De and en or poort en dan enkele voorbeelden van wat je kan maken met redstone.

> Het eerste was een verborgen trap die na een druk op de knop uit de muur tevoorschijn komt.

> Daarna een vloer die open en dicht kan schuiven met een druk op een knop die je leid naar je ondergrondse schuilplaats.

To the Batcave?
To the Batcave?

> Dan een douche met een piston en wat water

> Een Deurbel met een noteblock

> Een verborgen deur in de muur met pistons en een hendel

> En als laatste een muur met enkele command blocks die er voor zorgen dat je via een knop de regen kan aan of uit zetten, dag en nacht maken en je gamemode wijzigen naar creative.

Meer foto`s vindt je op: http://minecraft-family.com/onze-redstone-wereld-aan-het-voorbereiden/

2016-03-26 15.24.26

Daarna was het aan de kids en was de opdracht om een huis te bouwen met verschillende redstone constructies in verwerkt. Tijdens het bouwen hebben we toch weer verschillende malen issues gehad met de wifi. Op de een of andere onverklaarbare reden werden verschillende windows pc`s van het netwerk gegooid, dit gaan we dan ook onderzoeken.

Door  de wifi perikelen is de timing wat in de mist gegaan en hebben we zo ons stuk “Show & Tell” niet kunnen doen, maar hey volgende keer beter. Op het einde heb ik nog de creatie van jabberwookie gezien en  moet zeggen ik was onder de indruk van zijn creatie. Hiervan zal ik later een video maken en op ons Youtube kanaal zetten.

2016-03-26 15.59.46Elk event leren we bij en deze maal hebben we geleerd dat we echt nog wel eens naar het netwerk moeten kijken. Ook hebben we ontdekt dat de nieuwe Minecraft Windows 10Beta geen volwaardige versie is en deze enkel aansluit op de andere mobile versies. Misschien ook eens een pagina voorzien met alle vereisten en de nodige stappen die nodig zijn om je computer up to date te maken. Ook heb ik een paar maal de vraag gekregen om eens een sessie te doen voor volwassenen, want er zijn nog wel wat ouders die met een massa vragen zitten.

De feedback van de kids was goed, verschillende kids die al meerder keren waren gekomen vonden dit het beste event, eerst iets leren en dan dit in de praktijk brengen en wat spelen. Dus met deze feedback gaan we weer aan de slag en houden je op de hoogte van onze volgende event`s

Meer foto`s vindt je op http://minecraft-family.com/fotos-26-maart-lets-create/

Leave a Reply